Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Yemeğin bereketi, hem yemekten önce, hem de yemekten sonra el ve ağzı yıkamaktadır."
Malzeme:
3 adet yufka
İçi için :
Peynir yada lor
Maydanoz
Arasına sürmek için :
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için:
Susam ve çörek otu
Yapılış
Arasına sürmek için yumurtayı çırpıp tüm malzemeyi
karıştırıyoruz.
İç olarak peynirli isterseniz peynir ve ince kıyılmış maydanozu
karıştırıyoruz.
Kıymalı ve patatesli de yapabilirsiniz. Birinci kat yufkayı
seriyoruz. Üzerine kaşıkla dökerek daha sonra fırça ile yayarak sıvı karışımı
gezdiriyoruz.
Peynirli içi üçe bölün. İlk parçayı çok fazla olmamak şartı ile
rastgele yayıyoruz. İkinci yufkayı da serip aynı işlemi yapıyoruz. Üçüncü ve
son kat yufkamızı seri tekrar aynı işlemi yapıyoruz. Araları peynirli üç kat
yufkamızı bir ucundan başlayıp ortaya kadar karşı ucu da ortaya kadar rulo
yapıyoruz. Elde ettiğimiz iki ruloyu ortadan kesip ayırıyoruz. Bıçak ile çok
bastırıp yapıştırmadan üçgen parçalar kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye
dizip üzerine sıvı karışım dan fırça ile sürüyoruz. Çörek otu susam
serpebilirsiniz. 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bereketli leziz böreğiniz afiyet olsun.
Bereketli leziz böreğiniz afiyet olsun.
NOT: Misafirlere yaptı .yapım aşamasını çekmeyi unutmuşum..bu arada hazır yufkayla biraz kalın oluyor el açması yufka daha güzel olacaktır.
Ayrıca böreği akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyarsanız.Sosu iyice çekiyor..Misafirler gelmeye yakın yumurta sürup susam serpip pişirebilirsiiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder