Sayfalar

1 Haziran 2016 Çarşamba

Çıtır Üçgen Börek


Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Yemeğin bereketi, hem yemekten önce, hem de yemekten sonra el ve ağzı yıkamaktadır."

Malzeme:

3 adet yufka

İçi için :
Peynir yada lor
Maydanoz

Arasına sürmek için :
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için:
Susam ve çörek otu

Yapılış

Arasına sürmek için yumurtayı çırpıp tüm malzemeyi karıştırıyoruz. 
İç olarak peynirli isterseniz peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıyoruz. 
Kıymalı ve patatesli de yapabilirsiniz. Birinci kat yufkayı seriyoruz. Üzerine kaşıkla dökerek daha sonra fırça ile yayarak sıvı karışımı gezdiriyoruz. 
Peynirli içi üçe bölün. İlk parçayı çok fazla olmamak şartı ile rastgele yayıyoruz. İkinci yufkayı da serip aynı işlemi yapıyoruz. Üçüncü ve son kat yufkamızı seri tekrar aynı işlemi yapıyoruz. Araları peynirli üç kat yufkamızı bir ucundan başlayıp ortaya kadar karşı ucu da ortaya kadar rulo yapıyoruz. Elde ettiğimiz iki ruloyu ortadan kesip ayırıyoruz. Bıçak ile çok bastırıp yapıştırmadan üçgen parçalar kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine sıvı karışım dan fırça ile sürüyoruz. Çörek otu susam serpebilirsiniz. 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bereketli leziz böreğiniz afiyet olsun.


NOT:  Misafirlere yaptı .yapım aşamasını çekmeyi unutmuşum..bu arada hazır yufkayla biraz kalın oluyor el açması yufka daha güzel olacaktır.

Ayrıca böreği akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyarsanız.Sosu iyice çekiyor..Misafirler gelmeye yakın yumurta sürup susam serpip pişirebilirsiiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder