Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ya Ali, yemeğe tuz ile başla!) [Şir’a]
(Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirenin vücudundan Allahü teâlâ yetmiş hastalığı giderir.)[R.Nasıhin]
(Ya Ali, yemeğe tuz ile başla!) [Şir’a]
(Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirenin vücudundan Allahü teâlâ yetmiş hastalığı giderir.)[R.Nasıhin]
Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirmek sünnettir. Ekmekteki tuza niyet edince de bu sünnet yerine getirilmiş olur. (Gunye) der alimler.
Mazlemeler:
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından az sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- 2 elma
- ceviz
- pudra şekeri üzerini süslemek için
- 3 yumurta akını ve şekeri köpük olana kadar mikserle çırpın.
- Sonra yumurta sarısı ve sıvıyağı ekleyin.Un ve kabartma tozunu ekleyin,kaşıkla karıştırın.
- Ardından küp küp doğranmış elma dilimlerin ve cevizi ekleyin.
- Yağlanmış kek kalıbına döküp,160 derece ayarındaki ısınmış fırında 30-35 dk kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.İsteyen içine tarçında ekleyebilir.
ismim geçince yorum yapmadan edemedim.. Bu kadar hamarat birine de bir blog açmak yaraşır yani:) Bu kek de ayrı bir güzel oluyor o ayrı;)
YanıtlaSil