Malzemeler
-3 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı irmik
-1 paket kremşanti
-1 paket vanilya
-hindistan cevizi-fındık
Hazırlanışı:
-Tencerenize sütü,irmik ve şekeri koyun.Muhallebi kıvamı alana dek karıştırın.
-Kıvamı biraz sıvı oluyor ancak soğuduktan sonra katılaşacak.
-Ocaktan aldıktan sonra arasıra karıştırarak soğutun ,krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
-1 saat kadar dolapta bekletin ki yuvarlaması kolay olsun(isterseniz beletmeyedebilirsiniz)
-Elinizle ceviz büyüklüğünde tek yutumluk toplar yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.Ortalarıda birer fındık yerleştirin..
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder