"Bizi yediren, içiren ve müslüman kılan Allâh'a hamdolsun." (Ebû Dâvûd, Et'ime, 52)
Tarif uzun görünüyor,bu sizi korkutmasın gayet basit ,yapım aşamasında çektiğim fotograflar inşallah yardımcı olur.Kolay gelsin.
Malzemeler
- 4 Yumurta
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1 Su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 3 Çorba kaşığı kakao
- 3 Çorba kaşığı su
Muhallelbisi için:
- 3 Su bardağı süt
- 1,5 Çorba kaşığı un
- 1 Çorba kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Paket vanilya
Üzerine:
- 100gr. Bitter çikolata yada DR Oetker Çikolatalı glazür
Kenarlarına:
- Hindistancevizi
- Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz.
- Kek soğuduktan sonra çay bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor.
- Muhallebinin bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.Karıştırarak soğutuyoruz.
- Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık muhalellebi koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına muhallebi sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
- Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz . veya hazır çikolta sosları var marketlerde,dr oetkerin vs onlarıda kullanabilirsiniz.
- Biraz dinlendirdikten sonra servise hazır. Yaklaşık 10-12 tane pastacık çıkıyor.
Ellerine sağlık çok güzel bir tarif, gerçekten sarığa benziyor :)
YanıtlaSilçikolatalı pastalara bizim kız bayılıyor:)