Sayfalar

1 Şubat 2014 Cumartesi

İmamın Sarığı Pastası

Buda çok beğenerek yaptığım şirin bir sunumu olan basitçe bir tatlı türü.İmamın sarığı adına yaraşır bir görüntüyle karşınızda,tadıda gayet hafif...


           "Bizi yediren, içiren ve müslüman kılan Allâh'a hamdolsun." (Ebû Dâvûd, Et'ime, 52) 





Tarif uzun görünüyor,bu sizi korkutmasın gayet basit ,yapım aşamasında çektiğim fotograflar inşallah yardımcı olur.Kolay gelsin.

Malzemeler

  • 4 Yumurta 
  • 1 Su bardağı toz şeker 
  • 1 Su bardağı un 
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 1 Paket vanilya 
  • 3 Çorba kaşığı kakao 
  • 3 Çorba kaşığı su 

Muhallelbisi için: 

  • 3 Su bardağı süt 
  • 1,5 Çorba kaşığı un 
  • 1 Çorba kaşığı nişasta 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 Yumurta sarısı 
  • 1 Paket vanilya 

Üzerine: 

  • 100gr. Bitter çikolata yada DR Oetker Çikolatalı glazür 

Kenarlarına: 

  • Hindistancevizi 




Hazırlanışı:



  • Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. 
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. 
  • Kek soğuduktan sonra çay bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 20 tane yuvarlak çıkıyor. 
  • Muhallebinin bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.Karıştırarak soğutuyoruz. 
  • Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık muhalellebi koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına muhallebi sürüp hindistan cevizine buluyoruz. 
  • Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz . veya hazır çikolta sosları var marketlerde,dr oetkerin vs onlarıda kullanabilirsiniz.
  • Biraz dinlendirdikten sonra servise hazır. Yaklaşık 10-12 tane pastacık çıkıyor.



1 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel bir tarif, gerçekten sarığa benziyor :)
    çikolatalı pastalara bizim kız bayılıyor:)

    YanıtlaSil