(Çok az da olsa akşam yemeğini yiyin, çünkü akşam yemeğini
terk etmek yaşlanmaya sebeptir.) [Ebu Nuaym]
MALZEMELER
- 2 yumurta
- yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 su bardağı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağından biraz az un ( 1+1/4 su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
ıslatmak için
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker (silme)
1 yemek kaşığı kakao
Etrafına bulamak için
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
-Yumurta ve şeker güzelce çırpıldıktan sonra diğer malzemeler
ilave edilir, çırpılır. Son olarak portakal kabuğu eklenerek karıştırılır.
- Küçük boy dikdörtgen borcamın tabanına yağlı kağıt serilir ve üzerine kek
hamuru dökülür. 180C derecede önceden ısıtılmış fırında 20dk pişirilir.
Kek fırından alındıktan sonra soğumaya bırakılır.
Süt, kakao ve şeker çırpılır.
-Soğuyan kek küp küp olacak şekilde dilimlenir.
-2,5-3cm kenar
uzunluğunda küpler oluşuyor.
-Kek dilimlerinin yüzeyleri kakaolu süte
batırılarak hindistan cevizine bulanır.
-Orta kısmı beyaz kenarları kakaolu bir
görünüm oluyor.
Bazılarının karşılıklı birer kenarlarını kakaoya
batırmadım, kekin iç kısmında oluşan görüntüyü elde etmek için, böyle daha şık
görünüyor.
Küçük küçük ikişer üçer lokmalık kekler oluşuyor. Servisi
kolay, portakal kokulu nefis kekler.
-tarifi nefisyemektarifleri.comdan aldım..
Afiyet olsun...
bu tarifi enn yakın zamanda yapıciim, keki çikolataya batırıp hindistan cevizi dökmüşsün, harika olmuş, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkesinlikle çok güzel bir kek bu ben bayılıyorum misafirler ev halkı herkes çok seviyor..Denemelisin
YanıtlaSil