İrmikli keki bu akşam yaptım.Sıcağı sıcağına yazayım bu kolaycacık tarifi .Benim afacanın yemekle arası olmadığından ,tatlıya düşkün olduğundan genelde bizim mutfakta hergün bu tarz şeyler çıkar...
Öncelikle malzemeleri sıralayalım:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 pkt.vanilya
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- (isteğe göre kakaolu bisküvi veya çilek,muz gibi meyveler)
HAZIRLANIŞI:
-Süt tencereye döküldükten sonra irmik,toz şeker,vanilya ilave edilerek muhallebi kıvamına gelende dek karıştırıyoruz
-Pişmeye yakın tereyağı ekliyoruz.
-Daha sonra ıslatılmış kek kalıbına pişirdiğiniz muhallebinin yarısı dökülür ,arasına doğranmış çilek dizilebilir yada kakaolu bisküvi ufalanabilir ve kalan muhallebide en üste dökülerek soğumaya bırakıyoruz.
-Buzdolabında yarım saat bekletildikten sonra ters çevrin
-Arzuya göre üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz.Ben tarçın serptim.,hindistan cevizide olabilir
-Siz istediğinizi seçebilirsiniz…
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder