Sayfalar

1 Şubat 2014 Cumartesi

İrmikli Kek-İrmikli Pasta


       Hadis-i şerifte, (İyiliklerin başı açlıktır. Kötülüklerin başı tokluktur) buyuruldu. Yemeğin tadı, açlığın çokluğu kadar artar. Tokluk, unutkanlık yapar. Kalbi kör eder, alkollü içkiler gibi, kanı bozar. Açlık, aklı temizler, kalbi parlatır. İnşAllah hayatımızı bu ölçülere göre yaşamaya çalışalım.Herşeyin çoğunun zarar olduğu gibi yemeninde bir sınırı olmalı değil mi..


      İrmikli keki bu akşam yaptım.Sıcağı sıcağına yazayım bu kolaycacık tarifi .Benim afacanın yemekle arası olmadığından ,tatlıya düşkün olduğundan genelde bizim mutfakta hergün bu tarz şeyler çıkar...


      Öncelikle malzemeleri sıralayalım:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 pkt.vanilya
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • (isteğe göre kakaolu bisküvi veya çilek,muz gibi meyveler)


HAZIRLANIŞI:

-Süt tencereye döküldükten sonra irmik,toz şeker,vanilya ilave edilerek muhallebi kıvamına gelende dek karıştırıyoruz

-Pişmeye yakın tereyağı ekliyoruz.
-Daha sonra ıslatılmış kek kalıbına pişirdiğiniz muhallebinin yarısı dökülür ,arasına doğranmış çilek dizilebilir yada kakaolu bisküvi ufalanabilir ve kalan muhallebide en üste dökülerek soğumaya bırakıyoruz.
-Buzdolabında yarım saat bekletildikten sonra ters çevrin
-Arzuya göre üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz.Ben tarçın serptim.,hindistan cevizide olabilir
 -Siz istediğinizi seçebilirsiniz…

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder