Sayfalar

11 Şubat 2014 Salı

Fırında Patatesli Omlet


 - Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"İnsan, karnından daha kötü bir kabı doldurmamıştır Belini doğrultacak birkaç lokma yeterlidir, mutlaka bundan fazla yemesi gerekirse, midesini üçe bölsün: Üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de nefesi için"
Mikdam radıyallahu anh Tirmizî


Çok güzel bir tarif,kahvaltılarda yada misafire çayın yanında çok güzel gidiyor.Çabucak yapılabilen cinsten.. 

Malzemeler

  • 3 adet irice patates(çoğaltılabilir) 
  • 1 su bardağı beyaz peynir 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 4 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • Peynir az tuzluysa biraz tuz 

Not: İsteyen sucukta ekleyebilir.

Hazırlanışı:
  • Patatesleri küp küp doğrayıp üzerini geçecek kadar su ekleyip bir tencere biraz haşlayın(çok yumuşmasın) 
  • Haşlanmış patatesler ılınınca içine rendelenmiş beyaz beynir, küçük doğranmış sucuk, ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, pul biber, karabiberi ekleyip harmanlayın. Dilerseniz kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. 
  • Orta boy borcama karışımı döküp yayın. 
  • Ayrı bir yerde yumurta ve un ve çok az tuzu çırpıp patateslerin üzerine kaşıkla gezdirin. 
  • Arzu ederseniz en üste rendelenmiş kaşar serpebilirsiniz. 
  • 200 derecelik fırına sürüp, üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Sıcak servis edin. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder