Sayfalar

10 Ocak 2016 Pazar

Anne Kurabiyesi (Sıvıyağlı)



"Allah bir şey yiyip içtikten sonra kendisine hamdeden kimseden razı olur. "
                                                                 

                                                                 (Müslim, İbni Mace, Tirmizi)



buda benim paşamın kendi hazırladığı kurabiyeleri

Hazır margarin ,tereyağını evime almam..Köy tereyağı tercihim.Yalnız Yiğit Sefa bugun kurabiye isteyince ve tereyağıda olmayınca sıvıyağlı pratik kurabiye arayışına girdim..Cahidejibek.com dan aldığım bu tarife bayıldım.Denedik çok güzel oldu ,Toplam 30 dk nızı alacak bu lezzetli kurabiyenin tadından mahrum kalmayın..ölçüler birebirdir.
Malzemeler
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kadar çekilmiş fındık
  • 1   paket kabartma tozu
  • bir tutam tuz
Not:Ben içine portakal kabuğuda rendeledim çok güzel oldu.
    Yapılışı 
    • Nişasta ve un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
    • Diğer malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
    • Ununu katarken yinede dikkatli olun,malzemenize bağlı olarak miktar azalıp artabilir. 
    • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,önce yumurta akına,sonra şekere batırın.
    • 200 derecede ısınmış fırına verdiğiniz kurabiyeleri kabarmaya başladıktan sonra 150 derecede pembeleşene kadar pişirin.





    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder